Propietats
Producte tradicional del Pirineu, preuat per les seves característiques expectorants, curatives del mal de gola i com a tractament de la tos seca.
Mètode d’obtenció
La seva producció és molt senzilla, només necessites un pot de vidre, pinyes d’avet que has de trencar en porcions més petites, afegir 1 kg de sucre per cada 300 grams de pinya, deixar a sol entre 3 i 9 mesos, dependent de la quantitat de producte. Un cop acabat el procés de maceració necessites filtrar el líquid per obtenir el teu xarop d’avet.
Com administrar
Com s’ha de prendre? Només cal fer una ingesta de 15 ml (cullera sopera) per començar a sentir un alleugeriment del mal de coll i la tos. Molt recomanable en símptomes de refredats i grips. Aquest producte natural no substitueix les recomanacions del teu metge.
Altra informació
Us deixem aquest reportatge que van fer des del programa “Aquí la tierra” de RTVE amb el nostre proveïdor Lagrimus, on trobareu més informació del procés de recol·lecció, producció i història d’aquest remei natural (espòiler: parlen de les nostres estimades Trementinaires):