Entry-header image

Rutes a peu

Caminar per descobrir el nostre entorn, rebre l’energia de la muntanya i respirar aire fresc.

Cal Gabriel es troba en un lloc idíl·lic, envoltat de natura dins del parc natural del Cadí-Moixeró, una zona que et convida a caminar pel seu voltant.
Des del poble de Tuixent es poden escollir diferents rutes per fer a peu, entre elles la coneguda com el Camí dels Bons Homes, ruta utilitzada pels càtars o bons homes durant els segles XIII i XIV. Es un sender de Gran Recorregut (GR 107) que es pot recórrer a peu, a cavall i en bicicleta de muntanya (la majoria de trams) i que uneix el santuari de Queralt (Berga) amb el castell de Montsegur a Arieja-França. El tram que creua Tuixent surt des del Monestir de “El Miracle” a Solsona i arriba fins al poble de Gósol des d’ona continua fins a França.
Des de Tuixent també es pot fer una variant, el GR7 que recórrer el Solsonès des del santuari del Miracle fins a Gósol, tot passant pel nostre poble.
No us espanteu, no cal fer-se tot el recorregut. Des de Tuixent pots seguir els camins indicats, visitar les poblacions més properes i tornar sempre que vulgueu.
També teniu la possibilitat de fer la ruta de les plantes medicinals, una forma de conèixer millor la tradició remeiera del poble de Tuixent. Amb un recorregut de 2,5 kms i un desnivell de 125 m podreu veure en primera persona la gran varietat de plantes medicinals que formen part de la flora de Tuixent, més de 100, i 60 d’elles amb la seva pertinent senyalització de nom i propietat remeiera. Un cop arribat al final trobareu l’àrea recreativa i podreu visitar l’arborètum.
Caminar per la muntanya, una bona forma de fer esport, relaxar-te i estar en contacte amb la natura. Aprofita aquest entorn que només el Cadí ens pot brindar.

Toni i Mario
www.calgabriel.com
T. 973.370.142
Whatsapp
 
Contacta'ns!