Entry-header image

Rutes a peu

Cal Gabriel es troba en un lloc idíl·lic, envoltat de natura dins del parc natural del Cadí-Moixeró, una zona que et convida a caminar pel seu voltant.
Des del poble de Tuixent es poden escollir diferents rutes per fer a peu, entre elles la coneguda com el Camí dels Bons Homes, ruta utilitzada pels càtars o bons homes durant els segles XIII i XIV. Es un sender de Gran Recorregut (GR 107) que es pot recórrer a peu, a cavall i en bicicleta de muntanya (la majoria de trams) i que uneix el santuari de Queralt (Berga) amb el castell de Montsegur a Arieja-França. El tram que creua Tuixent surt des del Monestir de “El Miracle” a Solsona i arriba fins al poble de Gósol des d’ona continua fins a França.
Des de Tuixent també es pot fer una variant, el GR7 que recórrer el Solsonès des del santuari del Miracle fins a Gósol, tot passant pel nostre poble.
No us espanteu, no cal fer-se tot el recorregut. Des de Tuixent pots seguir els camins indicats, visitar les poblacions més properes i tornar sempre que vulgueu.
També teniu la possibilitat de fer la ruta de les plantes medicinals, una forma de conèixer millor la tradició remeiera del poble de Tuixent. Amb un recorregut de 2,5 kms i un desnivell de 125 m podreu veure en primera persona la gran varietat de plantes medicinals que formen part de la flora de Tuixent, més de 100, i 60 d’elles amb la seva pertinent senyalització de nom i propietat remeiera. Un cop arribat al final trobareu l’àrea recreativa i podreu visitar l’arborètum.
Caminar per la muntanya, una bona forma de fer esport, relaxar-te i estar en contacte amb la natura. Aprofita aquest entorn que només el Cadí ens pot brindar.

===

Cal Gabriel se encuentra en un lugar idílico, rodeado de naturaleza dentro del parque natural del Cadí-Moixeró, una zona que te invita a caminar por su entorno.
Desde el pueblo de Tuixent se pueden escoger diferentes rutas para hacer a pie, entre ellas la conocida como el camino de los Cátaros, ruta utilizada por los cátaros o buenos hombres durante los siglos XIII y XIV. Es un sendero de Gran Recorrido (GR 107) que se puede recorrer a pie, a caballo y en bicicleta de montaña (la mayoría de tramos) y que une el santuario de Queralt (Berga) con el castillo de Montsegur en Ariège-Francia. El tramo que cruza Tuixent sale desde el Monasterio de “El Milagro” en Solsona y llega hasta el pueblo de Gósol desde donde continúa hasta Francia. No os asustéis, no hay que hacerse todo el recorrido. Desde Tuixent puedes seguir los caminos indicados, visitar las poblaciones más cercanas y volver en cualquier momento.
También tenéis la posibilidad de hacer la ruta de las plantas medicinales, una forma de conocer mejor la tradición curandera del pueblo de Tuixent. Con un recorrido de 2,5 kms y un desnivel de 125 m podréis ver en primera personas la gran variedad de plantas medicinales que forman parte de la flora de Tuixent, más de 100, y 60 de ellas con su pertinente señalización de nombre y propiedad curandera. Una vez llegado al final encontraréis el área recreativa y visitar el arboreto.
Caminar por la montaña, una buena forma de hacer deporte, relajarte y estar en contacto con la naturaleza. Aprovecha este entorno que sólo el Cadí os puede brindar.

Contacta'ns!