Entry-header image

Festa i Fira de les Trementinaires

La MÉS GRAN festa i fira de les Trementinaires a la Vall de Tuixent i la Vansa.

Reserva al MILLOR PREU amb confirmació immediata!

Els camps obligatoris van seguits de *

Si parlem de Fira i festa, la de les Trementinaires és sense cap mena de dubtes la MÉS IMPORTANT que tenim a la Vall de Tuixent i la Vansa.

Data del 2000, com un homenatge, en tota regla, a aquestes dones valentes, emprenedores i fortes de la nostra Vall, les Trementinaires. Amb uns grans coneixements del nostre entorn i de la saviesa popular de les plantes que les van fer molt conegudes i preuades a tot Catalunya. Les grans guaridores d’altres èpoques.

En aquesta festa tenim un cartell ben replet d’activitats: cursos, rutes botàniques, visites guiades als museus, presentacions de llibre, xerrades, reconeixement públic a una persona important (premi Trementinaire d’honor), foguera, ball tradicional, cançons populars del Pirineu, i la fira d’artesans. Un cap de setmana ben replet de coneixements, bon ambient i emocions!

Estructura de la festa

Dissabte al matí teniu cursos, visites al museu, rutes guiades, xerrades, degustació, presentacions de llibre. No tindreu pas temps d’avorrir-vos.

La nit de dissabte no us podeu perdre la foguera, cap a les 22:30h, on els nens de l’escola de Tuixent porten farcells d’olors per cremar a la foguera, i on cada visitant pot portar el seu propi farcell per cremar i demanar el seu desig. Acompanyat amb la resta de participants, la música i el ball, no és extrany trobar més d’una persona emocionada i amb els pèls de punta.

Tot seguit a la plaça Cadí la música folclòrica i el ball tradicional no et deixaran quiet a la cadira. Vine a ballar amb nosaltres i deixa’t guiar per la resta de participants i el grup musical. Suaràs i et divertiràs a parts iguals.

Deixa forces per diumenge que a les 10 del matí comença la Fira, amb els artesans de la zona i convidats d’altres indrets per fer compres de productes naturals, artesans de molts àmbits diferents: alimentació, begudes, cosmètica natural, artesania, art, plantes… t’ho voldràs portat tot, estàs avisat!

Edició 2024

Queden:

Podeu consultar el programa de la festa edició 2024 en aquest enllaç, i no deixis per demà apuntar-te als cursos i activitats que requereixen inscripció, que volen!!

Estigues ben atent al nostre web o apuntat al nostre butlletí per no perdre’t cap novetat al respecte:

Quan abans reservis habitació, més probabilitats tindràs de no quedar-te sense gaudir d’aquesta gran festa!!

Els camps obligatoris van seguits de *

Altres edicions

 • Edició 2023: 19, 20 i 21 de maig. El programa de la 23a edició de la Festa de les Trementinaires.
 • Edició 2022: 26, 27 i 28 de maig.
 • Edició 2021: 28, 29 i 30 de maig. Format reduït.
 • Edició 2020: virtual.
 • Edició 2019: 18 i 19 de maig. Canvi de dates per eleccions autonòmiques.
 • Edició 2018: 26 i 27 de maig.1
 • Edició 2017: 27 i 28 de maig.
 • Edició 2016: 28 i 29 de maig.
 • Edició 2015: 30 i 31 de maig.
 • Edició 2014: 31 de maig i 1 de juny.
 • Edició 2013: 25 i 26 de maig.
 • Edició 2012: Encara no havíem arribat a Tuixent.
Contacta'ns!