Arriba Sant Joan, temps de preparar la revetlla, i de l’oli de cops!! És el moment ideal per recol·lectar l’herba necessària per a la seva elaboració, el pericó, també coneguda com a herba de Sant Joan, molt valuosa per les seves propietats antiinflamatòries, cicatritzants i antisèptiques per a cops, ferides i cremades. És mà de sant, o si no pregunteu-li a les nostres estimades trementinaires.
La seva preparació és molt senzilla:
- En un pot de vidre amb tapa, introduir les flors que hem collit.
- Acabar d’omplir amb oli d’oliva.
- Deixar macerar a sol i serena durant 40 dies; veureu com l’oli se’n va tornant vermellós amb el pas del temps.
- Un cop acabat el procés, cal filtrar l’oli i guardar en pots més petits per evitar la seva oxidació a mesura que l’anem fent servir.
Amb aquest petit i fàcil oli podeu començar la vostra experiència “trementinaire”.
Si voleu saber més sobre l’ofici de trementinaire, conèixer les plantes medicinals del nostre territori, ampliar coneixements sobre plantes, i sobretot gaudir d’uns dies de natura, us hi esperem a Cal Gabriel!
Salutacions,
Toni i Mario www.calgabriel.com T. 973.370.142 Whatsapp