Entry-header image

Artesans

L’essència de la Vall i del seu entorn, als productes d’elaboració local. Emportat una mica de casa nostra, a casa teva.

Aquí et mostrem un recull dels artesans que pots trobar a la Vall de La Vansa i Tuixent, així com de l’entorn proper a Cal Gabriel.

Formatgeria Serrat Gros

A Josa del Cadí trobaràs la formatgeria Serrat Gros, on elaboren productes làctics de primera qualitat de la llet de les seves pròpies cabres. Aprofita per visitar-les en el seu medi natural.

Melmelades
Cal Casal

A Ossera, el nostre poble d’artesans, trobaràs a la Núria a Cal Casal, on elabora les millors melmelades que hagis provat mai. Fetes amb sucre moré ecològic, i amb molt d’amor, que es transmet al seu resultat. Més de 60 opcions t’esperen; quines escolliràs?

Herboristeria
Cal Nogué

A Ossera, la Suzette us espera a la seva herboristeria per oferir-vos totes les seves tissanes, tes, olis esencials, flor seca, espècies, tintures, cosmètica, pomades, i un llarg etcètera. Cultiva les seves pròpies plantes medicinals, i disposa de certificat ecològic per la CCPAE. La nostra trementinaire particular.

Seda Líquida
El Sake del Pirineu

Sí, has llegit bé, a Tuixent es fa sake!! I com és això? L’Antoni és un enamorat del sake i ha decidit apostar per l’elaboració d’aquesta beguda japonesa a Tuixent, fent servir la nostra aigua per fer la beguda revelació del Pirineu. Podeu concertar visita al celler, de manera anticipada, i tastar la beguda a Cal Gabriel!

La nostra estimada Núria Gavaldà ens proveeix de les millors essències florals i cosmètica natural que puguis trobar. És una gran coneixedora del sector, amb una formació i una qualitat humana que la fan única. No deixis de visitar-la, i d’estar atent a les seves formacions, imprescindibles per ampliar els teus coneixements en essències i flors de Bach.

Què us podem dir de la Valentina… és la nostra artista particular. Formada a les millors escoles de belles arts, realitza tot tipus de pintura, amb una realitat i una bellessa que no pasen desapercebudes. Podeu trobar part de les seves obres exposades, i a la venda, a Cal Gabriel.

I si vols un quadre personal, no dubtis a posar-te en contacte amb ella per encarregar la teva obra d’art. Visita la seva web per conèixer més la seva obra.

En Jaume ens obre el seu espai més personal a Ossera, una sala d’exposicions als baixos de Cal Perlet, on podeu gaudir dels seus quadres i diversos objectes pintats al senderó que mena a casa seva. La seva és una pintura abstracta, amb colors vius i cridaners. Els seus olis, aquarel·les o gravats no deixen indiferent. Si el voleu descobrir, obre els matins dels caps de setmana.

La Isabel i el Manel elaboren la cervesa del Pedraforca, a Saldes, amb aigua provinent de la muntanya emblemàtica per excel·lència, el Pedraforca, que dóna nom a la seva cervesa. Troba la teva cervesa entre el seu catàleg: rossa, torrada, negra, de ceps, ceps i mel, ipa. Quina t’agrada més? Visita el seu obrador i botiga a Saldes.

Granja per a la cria d’ovelles i de pollastres ubicada a Vallcebre. La història comença a l’any 2018, quan la Berta i l’Enric decideixen dedicar-se a la ramaderia, amb valors molt clars de benestar animal, ramaderia extensiva que beneficïa tant als animals com a l’entorn, i respecte pel medi ambient. A més de comprar els seus productes, és possible fer visites concertades i activitats relacionades amb la ramaderia. Una bona manera de viure de primera mà l’experiència de vida rural i ramadera de la zona.

A només 20 minuts de Tuixent trobes la formatgeria Valette, a Sant Llorenç de Morunys, on la Clara elabora el millor formatge artesà madurat de llet crua d’ovella. No només ho diem nosaltres, també els nostres clients que el valoren com un dels millors que han tastat mai, i els diferents premis i reconeixements que ha obtingut a fires de formatges artesans.

A la Seu d’Urgell us espera la Judit, a la formatgeria l’Abadessa, al mig de la ciutat medieval. Un plaer tastar els seus formatges de vaca raça Bruna, així com els de cabra. La Judit té una formació formatgera que fa que els seus productes siguin un esclat de sabor al nostre paladar i una qualitat que els fan inimitables.

Infusions i tes de tota mena i elaboracions pròpies i exclusives fetes per la Vicky, una experta en tisanes amb una sòlida formació. Només a la Seu pots trobar tanta varietat de producte i creacions pròpies, totes elles amb el segell de producte ecològic. T’avisem per avançat: no sabràs quines triar! Però tranquils, que a Cal Gabriel us podem assessorar. Per cert, saps que tenim una tisana pròpia elaborada per l’infús, que només pots trobar a casa nostra? Tenint a la Vicky i al Marc tan a prop no ens hem pogut estar.

La Xell i en Joan, productors i destil·ladors de lavanda, us esperen a Montant de Tost per mostrar-vos els seus camps de lavanda, i descobrir el procés de destil·lació i elaboració de productes cosmètics i higiènics amb aques oli essencial tan especial. Quan et rentis les mans a Cal Gabriel, tindràs el plaer de sentir la natura a les teves mans gràcies al gel de Cal Margarit.

A més també son productors de patates, trufes, i ofereixen cervesa artesana amb la seva lavanda. Una parella incansable! No deixeu de visitar-los!

Si parlem d’embotits, de qualitat, i de tradició, sense cap mena de dubte només podem estar parlant d’embotits Obach, a Organyà. Més de 100 anys d’història avalen els seus productes i el seu saber fer. Elaborats amb matèria primera de qualitat, seguint la tradició, garanteixen un producte final per llepar-se els dits. Embotits curats, bulls, frescos, formatges, patés, postres, tot per endur-te un bon gust de boca a casa teva.

A Organyà, a més de les homilíes, podeu trobar la fàbrica d’embotits Espuñes, que porten des del 1989 elaborant embotits de qualitat i aptes per a celíacs i intolerants a la lactosa. Elaborats de manera artesana, cuidant del procés per tenir un producte final excel·lent. Cuits, curats i frescos, tots esperant a que te’ls portis a casa per gaudir. Sí, son els que us posem als esmorzars de Cal Gabriel i que tant us han agradat 😉

Granja familiar ubicada a Fígols d’Organyà, que ha estat reconvertida per a la producció de productes làctics. Disposen del seu propi ramat de vaques que els proveeix de la llet fresca necessària per elaborar productes artesans de primera qualitat: iougurts, cremes, mató, formatge fresc i nata. I amb certificació ecològica! A més de comprar els seus productes, també és possible visitar les seves instal·lacions per conèixer de primera mà tot el procés, des de l’obtenció de la llet fins al producte final. Visita’ls i t’enamoraràs!

Contacta'ns!